Latorcai János: Alapos, kimunkált a büdzsé tervezete

Latorcai János, a KDNP képviselője felszólalt a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 11-én.

Latorcai János, a KDNP képviselője (j) felszólal a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 11-én. Balról frakciótársa, Szászfalvi László. (MTI fotó: Bruzák Noémi)
   
A politikus alaposnak és kimunkáltnak nevezte az előterjesztést, amely jelentős tartalékai miatt kiszámíthatatlan helyzetben is biztonságot adhat a magyar embereknek, családoknak. Hangsúlyozta: a felértékelődő biztonságérzet szintjét az államba vetett bizalom és az állam képességei fogják meghatározni.

Kiemelte: a bizalom finanszírozási szempontból is fontos elem, hiszen olcsóbbá, könnyebbé teszi a források biztosítását. Megjegyezte, hogy a 3000 milliárdos egészségbiztosítási és járvány elleni alap célzatos támogatást jelent egy esetleges újabb járvány megfékezéséhez.
   
Latorcai János kitért arra is: a gazdaságvédelemre szánt 2550 milliárdos keret mellett a GDP fél százalékát „további rendkívüli intézkedésekre" tartalékolják.
   
Kiemelte: a gazdaság állapota megmutatja, hogy helyes útnak bizonyult a megszorítások helyett a családtámogatásokra építő politika.
   
Egyik legfőbb célként a biztonság és a stabilitás mellett a magyar családok támogatását és munkához juttatását említette, jelezve, hogy 2010 óta a családtámogatások összege a két és félszeresére nőtt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!