Latorcai János: A képviselő szavaz, nem a kártyája

Keményen bírálta a kormány ellen tüntetőket a parlament alelnöke, aki múlt hét szerdán csak a képviselői helyéről tudta levezetni az ülést. A botrányos napról és tüntetésekről is kérdeztük Latorcai Jánost.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a Kereszténydemokrata Néppárt Országos Választmány elnöke a Hír TV műsorában 2018.12.17-én

Groteszk módon azt mondhatnám, a képviselő szavaz az Országgyűlésben és nem a kártyája, reagálta röviden Latorcai János azokra az ellenzéki sérelmekre, hogy a múlt szerdai ülésnapon, amely után tüntetések kirobbantak, hogy kártya nélkül is szavazni tudtak a parlamentben. „Amikor a Háznak a felújítása volt, akkor a felsőház étteremben üléseztünk, a felsőházi ülésteremnek olyan a kialakítása, hogy abba egyáltalán nem használható kártya, érdekes módon, senkinek nem volt vele problémája” – fogalmazott Latorcai János, hozzátéve: egyértelműen azonosítható felvételek alapján, hogy ki volt a helyén.

Az Országgyűlés alelnöke szerint hozzá kell nyúlni a házszabályhoz, „bármennyire szomorú, az írott és íratlan törvények, ahogy mondani szoktuk az illemtanra, ezek az utóbbi időben sajnos nincsenek jelen a Ház hétköznapjaiban. Olyan, de olyan mélyre süllyedt a közbeszéd szintje a parlamentben, amelyik, úgy gondolom a társadalom számára is már visszatetszést jelent” – tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!