Latorcai János a magyar-lengyel barátságot éltette

Latorcai János (KDNP) a magyar-lengyel barátságot éltette felszólalásában egy nappal a magyar nemzeti ünnep után és egy héttel a magyar-lengyel barátság napja előtt. Megemlékezett a 170 évvel ezelőtt a magyar szabadság ügyét támogató lengyelekről, személyesen említve Bem Józsefet, Dembinszky Henriket vagy Visoczky Józsefet.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a KDNP Országos Választmányának elnöke beszél az Országgyűlés ülésén
    
Hozzátette: a magyarok az első világháború után viszonozhatták ezt, amikor a varsói csatában támogatást nyújtottunk a szabadságukért küzdő lengyeleknek.  
    
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára megerősítette: a magyar-lengyel katonai kapcsolatok során mindig valamilyen birodalom ellen kellett közösen küzdeni.
    
Mint mondta, száz éve a lengyeleknek a szovjetekkel kellett szembenézniük. A varsói csatához a csepeli Weiss Manfréd művekből kaptak lőszereket, amelyek hozzájárultak a győzelemhez.
    
Kijelentette: Csepelen egyhetes ünnepséggel emlékeztek volna erre, amelyet azonban a koronavírus miatt most „hátra kell hagyni".

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!