Latorcai János: A magyar nép karácsonykor is a szeretetet látja és azt tartja követendőnek

Új szánkókat vitt az elmúlt napokban ellopott, megrongált sporteszközök helyett a budapesti Kossuth térre pénteken a Gyimesvölgye Férfikórus, amelynek tagjait Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke fogadta az ország karácsonyfájánál.

Latorcai JánosLatorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke (b2), Antal Tibor, a Gyimes Völgye Férfikórus kórusvezetője (b) és kórustagok az Ország Karácsonyfájánál a Kossuth téren 2018. december 21-én. (MTI fotó: Szigetváry Zsolt)

Antal Tibor kórusvezető a tíz szánkó átadásakor elmondta: a Fölszállott a páva című tehetségkutató meghívására érkeztek Budapestre a Gyimesekből, de hallva és követve a magyarországi eseményeket, egy embereként döntöttek úgy, hogy pótolják az árva gyerekeknek szánt, megrongálódott szánkókat, hozzájárulva az ő ünnepükhöz is.
    
Latorcai János kiemelte: az elmúlt tíz nap alatt komoly károk érték az Országgyűlést, a karácsonyfát és az azt körülvevő szánkókat, amelyeket rászoruló gyerekeknek szántak. Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az itt történt rombolás és pusztítás híre karácsonyi gondolatot szült a gyimesi kórus tagjaiban, s a szeretet jegyében pótolják a tönkretett vagy elvitt szánkókat.
    
Az Országgyűlés alelnöke hozzátette: reméli, hogy ennek a cselekedetnek az üzenete messze túl fog mutatni az országhatáron, s nemcsak a Kárpát-medencében, hanem az egész világ számára jelzi, hogy a magyar nép karácsonykor is a szeretetet látja és azt tartja követendőnek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!