Latorcai János: Március 1-je a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok ünnepnapja

Latorcai János, az Országgyűlés KDNP-s alelnöke szerdán a parlamentben felidézte, hogy 1990-ben ezen a napon, március 1-jén kezdték meg működésüket Magyarország új polgári nemzetbiztonsági szolgálatai: az Információs Hivatal és a Nemzetbiztonsági Hivatal.

Jelentős fejlemény volt ez a rendszerváltás idején, hiszen az új, demokratikus, alkotmányos rendszer kialakítása teremtette meg a lehetőséget arra, hogy jogállami alapelvek szerint működő nemzetbiztonsági szolgálatok jöhessenek létre – mutatott rá.

Emlékeztetett: 2001-ben az Országgyűlés az emléknapok sorába iktatta március 1-jét, mint a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok napját, majd 2015-ben az ünnepnap törvényi megerősítést nyert.

Kiemelte:

a szolgálatok kezdettől töretlenül látják el az alaptörvényben is meghatározott feladatukat, védik Magyarország függetlenségét és törvényes rendjét.

Hangsúlyozta: egy háborús veszélyekkel és fenyegetettségekkel teli időszakban felértékelődik a nemzetbiztonsági szolgálatok munkája. Az emléknap arra nyújt lehetőséget, hogy köszönetet mondjanak a szolgálatok munkatársainak Magyarország nemzeti szuverenitásának védelme, valamint a biztonság és a belső rend garantálása terén végzett munkájukért – mondta Latorcai János.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!