Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Latorcai János: Március 1-je a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok ünnepnapja

Latorcai János, az Országgyűlés KDNP-s alelnöke szerdán a parlamentben felidézte, hogy 1990-ben ezen a napon, március 1-jén kezdték meg működésüket Magyarország új polgári nemzetbiztonsági szolgálatai: az Információs Hivatal és a Nemzetbiztonsági Hivatal.

Jelentős fejlemény volt ez a rendszerváltás idején, hiszen az új, demokratikus, alkotmányos rendszer kialakítása teremtette meg a lehetőséget arra, hogy jogállami alapelvek szerint működő nemzetbiztonsági szolgálatok jöhessenek létre – mutatott rá.

Emlékeztetett: 2001-ben az Országgyűlés az emléknapok sorába iktatta március 1-jét, mint a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok napját, majd 2015-ben az ünnepnap törvényi megerősítést nyert.

Kiemelte:

a szolgálatok kezdettől töretlenül látják el az alaptörvényben is meghatározott feladatukat, védik Magyarország függetlenségét és törvényes rendjét.

Hangsúlyozta: egy háborús veszélyekkel és fenyegetettségekkel teli időszakban felértékelődik a nemzetbiztonsági szolgálatok munkája. Az emléknap arra nyújt lehetőséget, hogy köszönetet mondjanak a szolgálatok munkatársainak Magyarország nemzeti szuverenitásának védelme, valamint a biztonság és a belső rend garantálása terén végzett munkájukért – mondta Latorcai János.