Leckéztetés helyett párbeszéd szükséges Lengyelországgal

„Magyar képviselőként nagy öröm számomra, hogy ma Lengyelország miniszterelnökével vitatjuk meg közös jövőnket. Amikor Európa jövője a kérdés, egyet világosan látnunk kell, erős Lengyelország nélkül nem beszélhetünk erős Európai Unióról” - hangsúlyozta Hölvényi György, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament Európa jövőjéről folytatott plenáris vita kapcsán, amelyet Mateusz Morwiecki lengyel miniszterelnök részvételével tartottak Strasbourgban.

Hölvényi GyörgyHölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt európai parlamenti képviselője

„Alacsony színvonalú ideológiai viták és leckéztetés helyett párbeszédre van szükség Lengyelország és Európa jövőképének megértése érdekében” - emelte ki a Fidesz-KDNP képviselője. „Képesek vagyunk-e ma az alapító atyák szellemében újra víziót adni Európának?” - tette fel a kérdést Hölvényi György.

A néppárti politikus szerint elismerésre méltó, hogy Lengyelország ma egyértelmű jövőképpel rendelkezik: „Hiszen annak lehet világos víziója Európáról, akinek van nemzetképe és családképe”.

„A visegrádi országok és benne legnagyobbként Lengyelország is Európa egészének problémáira keresi a választ. Még akkor is, ha ezért sok esetben alaptalan, arrogáns kioktatásban van részünk. Erről szólt a lengyel miniszterelnök mai beszéde. A barát az, aki érti a múltadat, hisz a jövődben, és elfogad olyannak, amilyen vagy. Psüjátyel to ktos, kto rozumie twojou psesuosty, viezsi w twojou psisuosty i akceptuje tyebie tákim, jákim jestes” - zárta írásbeli hozzászólalását a kereszténydemokrata képviselő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!