Légből kapott számokkal dobálózik Karácsony

Karácsony Gergely számháborút indított a kormány ellen. Ugyan még egyik fővárosi kerület sem fogadott el az idei évre költségvetést, ennek ellenére a főpolgármester felelőtlenül dobálózik olyan hiányszámokkal, amelyek nincsenek alátámasztva, csak a fővárosiak hergelését erősítik - írja a Magyar Nemzet.

A főpolgármester szerint Újbuda nyolcmilliárd, Zugló hétmilliárd, Józsefváros négy és fél milliárd és a XV. kerület három és fél milliárd forint hiánnyal számolhat. Karácsony Gergely nem adott választ lapunk azon kérdésére, hogy milyen adatokra alapozza a kijelentését, ellenben az érintett kerületekből megtudtuk: számos helyen erős csúsztatások vannak, ugyanis sehol sem fogadtak még el költségvetést.

– Önkényesen dobálózik a baloldal számokkal, de az igazság az, hogy a hivatkozott összeg sokszorosát költi a kormány zuglói fejlesztésekre.

Az iparűzési adó részleges elengedésével ugyan az önkormányzat bevétele valóban kevesebb, de ezzel a zuglói vállalkozások és az ott dolgozók kapnak jelentős segítséget.

Ez a pénz nem a kormányhoz kerül, hanem az embereknél marad, ami a válság közepén sok-sok munkahelyet menthet meg – szögezte le Borbély Ádám, a Fidesz választókerületi elnöke. A kormánypárti politikus megjegyezte: elnézve a baloldal kerületi politikáját, valószínűleg az fájhat nekik, hogy ezt a pénzt nem ők költik el.

– A polgármesternek a mai napig kényelmes például a közösségi médiában az önkormányzat pénzén folytatni a gyűlöletkeltő politikáját, miközben olyan alapvető szolgáltatásokra sem tudtak már a válság előtt sem forrást biztosítani, mint a korábban az önkormányzat által finanszírozott, ingyenes Hermina úti labor, amit inkább meg is szüntettek. Úgy tűnik, mindenre futja, amire csak kedvük tartja: szocialista előterjesztésre a Thököly út 150.-nél pályáztatás nélkül, vélhetően egy velük kapcsolatban álló vállalkozónak akartak kiadni egy kívül-belül sok millióért frissen felújított üzlethelyiséget, amihez még teraszt is építenek, nyilván közpénzből.

A trükk egyszerű: ameddig a kormány ellen hergelnek, addig helyben bármit megtehetnek

– mondta a Magyar Nemzetnek Borbély Ádám.

Újbudán is arcpirítóan magas számot dobott be a baloldal. Simicskó István, a kerület országgyűlési képviselője, a KDNP frakcióvezetője lapunknak elmondta: a járványt csak közös összefogással győzhetjük le, az egymás iránti szolidaritás most nem lehet vita tárgya.

– Szomorú azt látni, hogy a baloldali vezetésű önkormányzatok mindenből politikai hasznot akarnak kovácsolni. Nem egy öncélú, hanem átgondolt, a járvány elleni védekezéshez szükséges költségvetési intézkedésről van szó.

Az emberek egészségének megóvása és a munkahelyek védelme most a legfontosabb feladatunk. Ennek érdekében többek közt az államnak és az önkormányzatoknak is részt kell vállalniuk. Mi nem vonunk el forrásokat az állampolgároktól, számottevő összegek maradnak ezáltal az embereknél – szögezte le Simicskó István.

A kormánypárti országgyűlési képviselő hozzátette: az elvárható magatartás egy ilyen helyzetben az lenne, hogy az önkormányzat vezetése megvizsgálja, miben tudná segíteni a védekezést.

– Újbudán ilyen lenne a baloldali szövetségesek biztosítását célzó, fölösleges két alpolgármesteri pozíció és a kapcsolódó szakértői státusok megszüntetése,

Czeglédy Csaba botrányos, ügyvédi megbízási szerződéseinek felmondása, vagy akár az önkormányzati cégvezetők prémiumának csökkentése, de hosszan lehetne még sorolni azokat az intézkedéseket, melyek a kerület érdekét szolgálnák.

 

Józsefvárosban is furcsán számol a balliberális Pikó András, ugyanis a helyi lap tételes kimutatása szerint

mindössze 1,3 milliárd kiesést foglal magában a hipa, a parkolás és az idegenforgalmi adónemek bevételcsökkenése, a többi tétel a polgármester mulasztása miatt le nem hívott kormányzati támogatásokat tartalmazza.

Sőt, a káptalanfüredi gyermeküdülő befejezésére is rendelkezésre áll az 1,7 milliárd forint, csak le kellene hívni.

A XV. kerület valós számai egyelőre nem látszanak, ám Lehoczki Ádám, a Fidesz helyi frakcióvezetője lapunknak úgy fogalmazott: a lakók szinte semmit sem éreznek meg a kormányzati átcsoportosításból, ugyanis az elmúlt harminc évből huszonhat év baloldali vezetés alatt szinte semmilyen változás nem történt a kerületben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!