Lépnünk kell természetes vizeink megóvásáért is!

A víz világnapján nem csupán a földi élet alapját adó egyik legfontosabb kincsről szeretnénk beszélni, hanem a természet édesvizeinek tisztaságára és megőrzésének fontosságára hívjuk fel a figyelmet.

Ahogyan az elmúlt évtizedek emberi mulasztásai és szennyezései tönkretették teremtett világunk jelentős részét, úgy kell nekünk most környezetünkért aggódó és tenni akaró keresztény emberekként lépnünk természetes vizeink megóvásáért is.

Magyarország a vizek országa – szoktuk mondani. Azért, hogy az is maradjon, meg kell őriznünk folyóink, tavaink tisztaságát, hiszen a mi kötelességünk az utánunk jövő nemzedékek számára örökül hagyni az élhető, tiszta és egészséges környezetet, amely a minőségi élet alapja.

A XXI. század egyik legfontosabb értéke a tiszta ivóvíz. Különös gondot kell fordítanunk a vízszennyezés, a pazarló vízfelhasználás visszaszorítására, a hatékony szennyvíztisztításra és vízgazdálkodásra. Életünk, jövőnk és környezetünk múlik azon, hogy egyenként mi mindannyian, családjaink, egész társadalmunk hogyan óvja meg ezt a természetesnek tűnő, de egyre ritkább és drágább kincset!

Dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője

Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke

 

 

 

(Nyitókép: 123RF)