Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Lezsák Sándor: Nemzeti érdekünk érdekében is köszönjük példázatos életeted, kedves Miklós

A közéleti búcsúztatáson és az ökumenikus gyászszertartáson magyarországi és szlovákiai közéleti személyiségek is elbúcsúztak a hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Duray Miklóstól. Duray Miklós ravatalánál Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke gyászbeszédében azt mondta, Duray Miklós életműve arról tanúskodik, hogy idegeibe mélyen beivódott a magyarságérzet, a kudarcok, a börtön, a zaklatások sem tántorították el a politikától - írja a vasarnap.hu 

Életének sorsotpróbáló történései arra utalnak, hogy makacs ember volt. Geológusként a természet adta terepet járta kitartóan, politikusként egészen más terepet kellett járnia. Életműve arról tanúskodik, hogy idegeibe mélyen beivódott az igazságérzet, és magyarság iránti elkötelezettség tette, hogy újabb és újabb kudarcok sem tántorították el a politikától – emelte ki Lezsák Sándor gyászbeszédében. 

Aki a trianoni határokon túl magyarként éli át ugyanazokat a helyzeteket és politikai fordulatokat, annak mindent kétszeresen kellett és kell ma is elszenvednie. (…) Aki ebben a helyeztben erőt és bátorságot mozgósít magában, annak nem csak a hódoltsági feltételek ellen kell fellépnie, hanem külön magyar jogokért és életlehetőségekért is.

– fogalmazott az Országgyűlés alelnöke. Hozzátette, amit különösnek mondhatunk, az a rendszerváltás következményeiként kialakuló parlamentális demográfiának, többpártrendszerben, jogállamiságban vagyis a szabadság szerkezeteiben átélt csalódás, és kiábrándulás. Kiváltképpen a nemzeti lét, a nemzeti identitástudat és önrendelkezés dolgában. 

Csendes, fegyvertelen szabadságharc folyik szerte a Kárpát-medencében a magyarság megmaradásáért. Duray Miklós folyamatos, és hosszú több évtizedes szabadságküzdelmének ez a magyarázata. Magyarokért való megmaradásuk pedig legfontosabb feltétele a magyar iskolák léte, az anyanyelven való oktatás joga és lehetősége. Természetes hát, hogy ez a szilárd követelmény állt Duray Miklós közéleti szabadságharcának központjában. Magyar nyelvű, magyar tudatú népközösség jövőjének ez a záloga.

– emelte ki Lezsák Sándor, hozzátéve, ez Duray Miklós rendíthetetlen történelmi hagyatéka is.  Zárásképp elmondta:

Nemzeti érdekünk érdekében is köszönjük példázatos életeted, kedves Miklós. Adj erőt és derűlátó nyugalmat, hogy a fenyegető nagy európai és világi veszedelmek árnyékában találjuk meg Visegrád értékeit, a magyar-szlovák kapcsolatokban azt az együttélési formát, ami ezen a tájon is történelmi jegyezéssel valósítja meg több évtizedes céljaidat és céljainkat, melynek lényege: nem csorbul az ember alapvető joga őshons nyelvéhez, iskolához, önkormányzatához.