Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Madách a XXI. század világába is fényt áraszt

Ahhoz, hogy a Madách-i intelmek és gondolatok fennmaradhassanak a XXI. században, ahhoz fel kell ismernünk azt, hogy a világ és benne Európa ma nagy veszélyben van, mert liberális fővédnökei az egyetemes emberi jogokból ácsolnak maguknak hamis kereszténységet – fogalmaz Vejkey Imre, a KDNP politikusa.

 

A parlamentben Vejkey Imre, a KDNP vezérszónoka kiemelte: Madách fő műve, Az ember tragédiája tükrözi a költő életének és ars poeticájának központi elemeit, a hitet és a küzdést. A kereszténydemokrata politikust kérdezte a Gondola.

– Képviselő úr, a lángelme hármas szenvedélye bevilágította Madách életútját. Ez a hármas szenvedély az istenkeresés, a szerelemre áhítozás és a hazaszeretet átélése volt. Miért kell ezeket a Madách-i értékeket mai életünkbe visszaemelni?

– Azért kell az Isten-Haza-Család értékeket visszaemelni életünkbe, hogy a gyökereinket visszaszerezzük, és „a jó és a rossz” ne relatív fogalom legyen életünkben, vagyis ne dőljünk be a ma mindent meghódítani akaró azon európai mainstreamnek, mely a bűnt relativizálja! Mindezt úgy kell tennünk, hogy közben a támadások kereszttüzében vagyunk, mert a sötét erők megerősödtek Európában. Nekünk ez ellen a sötétség által birtokba vett világ ellen kell küzdenünk azért, hogy visszaszerezzük Európát és a világot a világosság számára!

– A mi kötelességünk az, hogy a csodálatos Madách-i hagyatékot a legnagyobb tisztelettel és alázattal őrizzük. Miképpen tudjuk ebbe az őrszolgálatba fiataljainkat bekapcsolni?

– Fontos, hogy ebbe a küzdelembe bevonjuk a társadalom minél szélesebb rétegeit, így a fiataljainkat is! Azért vonjuk be mielőbb ebbe az őrszolgálatba fiataljainkat, hogy ne essenek a politikailag korrektnek hazudott liberál-marxizmus csapdájába! Ez a csapda ugyanis nem másról szól, mint arról, hogy a szabadság égisze alatt valójában büntetik az eltérő véleményt, és „inkvizitórius” eljárásának vetik alá azt, aki eltér az ő liberálisnak hazudott mainsteamüktól!
Mindez azt jelenti, hogy a fiataljainknak látniuk kell, hogy a liberál-marxisták fő célja nem más, mint a mi keresztény-nemzeti civilizációnk felforgatása! Intoleráns rohamcsapataik már felsorakoztak ellenünk! Nincs más út előttünk, mint védenünk kell keresztény magyar történelmünket és a hitünk örökségét, ezáltal a pedig jövőnket!

– Különösen fontos a Madách bicentenárium méltó megünneplése. Hogyan segítheti a megünneplés annak minél tágabb felismerését, hogy a Madách-i intelmek hallatlanul mondern gondolatok a XXI. században is?

– Ahhoz, hogy a Madách-i intelmek és gondolatok fennmaradhassanak a XXI. században, ahhoz fel kell ismernünk azt, hogy a világ és benne Európa ma nagy veszélyben van, mert liberális fővédnökei az egyetemes emberi jogokból ácsolnak maguknak hamis kereszténységet! Azzal büszkélkednek, hogy minden korábbinál szorosabban kötődnek az emberi szabadsághoz, ez azonban a „Non serviam” szabadsága, vagyis hamis szabadság, melyben a bűnt erkölcsi vívmányként ünneplik! A Madách-i intelmek és gondolatok, hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy áldozatainkkal és imáinkkal visszahozzuk az elveszettnek vélt Istent és az emberek lelki értékek iránti érzékenységét! Ne engedjük, hogy a sötétség uralkodjon a világban!
Az ember tragédiája záró szavaival: „Mondottam, ember: Küzdj és bízva bízzál”!