Magasabb fokozatba kapcsolt a szociális és egészségügyi hálózat

A hőség miatt kiadott vörös kódot követően magasabb fokozatba kapcsolt a szociális és egészségügyi hálózat – mondta Rétvári Bence az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hangsúlyozta: ez azt is jelenti, hogy a rászorulókat, így a hajléktalanokat is, eredeti funkciójától függetlenül bármelyik szociális intézménynek be kell fogadnia. Ugyanakkor aktívabbak a szociális munkások a közterületeken. Emellett a klimatizált helyiségekről, vízosztó-pontokról, párakapuk, ivókutak elhelyezkedéséről információt nyújtó diszpécserszolgálat kezdte meg a működését – tette hozzá.

Rétvári BenceRétvári Bence a KDNP alelnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára

Az államtitkár figyelmeztetett arra, hogy mindenki fokozottan figyeljen a környezetében élő idősekre, a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőkre, illetve a kórházak vezetőinek is kötelességük óvni az egészségügyi dolgozók egészségét.

Eszerint a kórházakban a feladatok többségét, lehetőség szerint a reggeli, vagy az esti órákban kell ellátniuk az ápolóknak és gondoskodni kell a folyadékpótlásukról. Ez utóbbi a betegek és a látogatók esetében is fontos feladat – fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy a kórházépületek felújítása, szigetelése nyomán, ma sokkal jobb a helyzet az intézményekben, mint 6-8 éve, illetve korszerűsödött a mentők járműparkja is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!