Megalakult a Kereszténydemokrata Néppárt nőtagozata

Hosszas előkészítés után, a mai napon hivatalosan is megalakult a KDNP Nőtagozata. A járványhelyzetre való tekintettel online megrendezett eseményre az ország különböző pontjairól kapcsolódtak be hölgyek, akik elkötelezetten hisznek a kereszténydemokrata értékekben, tenni szeretnének hazájukért és hallatni hangjukat számukra fontos kérdésekben.

A nőtagozat létrehozásának célja, hogy a kereszténydemokrata női hang hangsúlyosabban jelenjen meg a közéletben, olyan hölgyek által, akik hisznek az összefogás, a közösség erejében.

A 21. század globalizálódó kihívásaival szemben kiemelten fontos a keresztény-konzervatív értékrend képviselete olyan nők által, akik felvállalják elkötelezettségüket és felkarolják a társadalom által fontosnak tartott kérdéseket, amelyek összhangban vannak a KDNP célkitűzéseivel. A KDNP Nőtagozata a női hang hangsúlyosabb megjelenésével gazdagítani fogja a magyar közéletet.

A nőtagozat elnökévé Juhász Hajnalkát, a KDNP alelnökét választották meg. A nőtagozat megalakulását teljes támogatásáról biztosította Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, s videóüzenet formájában külön köszöntötte Simicskó István frakcióvezető.