Megújúlt a Déli ASzC Bereczki Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola Baján

Egy KEHOP pályázatnak köszönhetően teljes energetikai felújítás valósult meg a Déli ASzC Bereczki Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskolában Baján - írja az amve.hu. A 402 millió forintos összköltségű beruházás keretén belül az intézmény négy épületének teljes nyílászárócseréje mellett a fűtési rendszer is megújult. Lehetőség volt napelemek beszerzésére is, ami egy korszerű, energiatakarékos, költséghatékony iskolát eredményezett.

A 119 éves múltra visszatekintő oktatási intézményben március 30-án csütörtökön rendezett ünnepélyes projektzáró rendezvényen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, Szerdai Zsuzsanna, a Déli Agrárszakképzési Centrum főigazgatója, Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke és Széll Péter, Baja megyei jogú város alpolgármestere.

Nem kizárólag csak külső egységességében modern, a kor kihívásainak megfelelő intézményben tanulhatnak az iskola diákjai- mondta köszöntőjében Koch Zsuzsanna intézményvezető, majd hozzátette: a mögöttünk hagyott több mint egy évszázad során ugyan sok változáson ment keresztül az iskola, de elmondhatják, hogy küldetésük ma sem más itt a Bácskában, mint egykoron volt. Olyan fiatalok képzése, akik megállják majd felnőttként a helyüket tanult szakmájukban.
 
Ezt követően Cserháti János oktató által betanított egészen kivételes, egyedi és kreatív műsort adtak elő a diákok, amelyben az intézmény 119 éves történetébe nyerhettek betekintést a jelenlévők.

rjrtSzerdai Zsuzsanna beszédében kiemelte: büszke arra, hogy három intézményük összesen 1.3 milliárd forint értékben részesült korszerűsítésben. Baján 170 db ablak, 22 db ajtó lett kicserélve, 1804 nm padlásrész utólagos hőszigetelése valósult meg, 2284 nm homlokzati szigetelés, fűtéskorszerűsítés, 3 új kazán beüzemelése és napelemek beépítése történt meg.
 
Ezután Simon Boglárka, a Madách színház művésze adott elő musical részleteket, majd Zsigó Róbert köszöntötte a megjelenteket. A honatya úgy fogalmazott: hosszú, fontos és munkával teli időszak végére kerülhet pont a projekt átadásával. Néhány évvel ezelőtt jól döntöttek, amikor úgy ítélték meg, hogy a város egyik legfontosabb iskolájának meg kell újulnia, ugyanis a Bácskai térség eddig is és ma is mezőgazdasági központként működik. Baján és a térségben is sok mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozás működik, éppen ezért fontos, hogy a „Bereczki” jó színvonalon, biztonságosan és jó körülményeket biztosítva tudja végezni az oktató munkát- tette hozzá.

tk

A következőkben a Pestality Bianka által irányított Sundance Tánc Sport Egyesület táncosai keringővel szórakoztatták a jelenlévőket. 

Ha megnézzük Baja és környéke mezőgazdasási területeit, akkor nyugodt szívvel leszögezhetjük, nem volt hiábavaló az intézményben az elmúltt 119 évben zajló munka- méltatta az oktatási intézményt az agrárminiszter. Dr. Nagy István leszögezte: az a tény, hogy ma itt vagyunk azt mutatja, volt, van és lesz Baján mezőgazdasági képzés, mert szüksége van a térségnek rá. 

A szalagátvágást követően a helyszínen tartózkodók egy bejárás keretében tekintették meg a megújult épületeket. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!