Mihálffy Béla: A baloldal választási kampányát az Egyesült Államokból finanszírozták

Mihálffy Béla, a KDNP országgyűlési képviselője arról beszélt a hétfői azonnali kérdések során a parlamentben, hogy Márki-Zay Péter egy podcastben elmondta, az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) idén nyáron több száz millió forintos támogatást kapott a Soros Györgyhöz köthető Action for Democracy nevű amerikai alapítványtól és ennek a pénznek a segítségével fizették ki a kampány utolsó számláit.

Márki-Zay Péter később pontosította magát, és elárulta, hogy az MMM összesen nyolc, 1,86 milliárd forintnyi dollárnak megfelelő makroadományt kapott – tette hozzá Mihálffy Béla.

A hazai baloldal választási kampányát az Egyesült Államokból, végső soron pedig Soros György, „alias dollárpapa” jóvoltából finanszírozták – foglalta össze mondandóját.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azt válaszolta, hogy az a Márki-Zay Péter kapta a pénzt, aki a baloldali pártok közös miniszterelnökjelöltje volt, és a pénzt az egyesült baloldal költötte el. A politikában nyilvánvalóan nem arról van szó, hogy valakik nagyvonalúan forintmilliárdokat ajándékoznak a baloldalnak és ezért cserébe nem kérnek semmit – érvelt. Ezt úgy hívják, hogy politikai korrupció, baloldali politikai korrupció - fogalmazott, hozzátéve, úgy tűnik, hogy a baloldali korrupció megakadályozza, hogy súlyos kérdésekben nemzeti egység szülessen.

A kormány véleménye az, hogy Magyarország érdeke a béke, míg ezzel szemben a baloldal a háború pártján áll - mondta. A szankciós politika káros, gazdasági károkat okoz egész Európának, ezért a kormány azt mondja, hogy az energiahordozókat semmiképpen ne terheljék szankciók – jelentette ki Fürjes Balázs. Hozzátette, a magyar baloldal az ellen dolgozik, hogy az ország megkapja a neki járó uniós pénzeket.
    

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!