Mihálffy Béla: Mennyire sikeresek az ország- és vármegyebérletek?

Mihálffy Béla, a KDNP országgyűlési képviselője a május 1-jétől bevezetett havi ország- és vármegyebérletekről interpellálta az illetékes tárcavezetőt hétfőn a parlamentben. Az új bérlettípusok helyközi buszon és nem feláras vonaton, a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV járatain használhatók.

Az új bérletek bevezetése jelentős költségtámogatást jelent a diákoknak, a munkavállalóknak és a családoknak egyaránt – fogalmazott Mihálffy Béla, ezért azt kérdezte: mennyire sikeresek ezek a bérlettípusok?

Lázár János (Fidesz) építési és közlekedési miniszter tájékoztatása szerint már csaknem 350 ezer megye- és országbérletet sikerült értékesíteni, köztük 70 ezer diák vásárolt országbérletet, amely nyáron jelentős mobilitást biztosít számukra. A MÁV és a Volán felkészült arra, hogy nyáron sokkal nagyobb mértékben veszik igényben a közösségi közlekedést - tette hozzá.

A tárcavezető bejelentette: tovább bővül az együttműködés, és július 1-től Zalaegerszegen a helyi tömegközlekedésre is érvényes lesz a megye- és országbérlet.

A választ az interpelláló képviselő elfogadta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!