Mihálffy Béla: A nemzeti összetartozás erejével most a békéért kell kiállnunk!

Hosszú időn át mint közös nemzeti sorstragédiánkra tekintettünk Trianonra – s persze ma sincs ez másként –, ám 1920 után a térség képes volt bízni a jövőben és a háború, a forradalmak, megszállások és puccsok után összefogással gazdaságilag és kulturálisan is talpra állítani ezt a vidéket. A baloldal nemzetellenes ámokfutása után 2010-től sem tűzhettünk ki ennél kisebb célt magunk elé – hangsúlyozta Mihálffy Béla Csongrád-Csanád vármegye országgyűlési képviselője a választókerületében, Zsombón mondott beszédében, ahol az ünnep alkalmából országzászlót avattak.

A 2010-ben hatalomra kerülő nemzeti–kereszténydemokrata kormányzat az emlékezés mellett, a múltba révedés helyett ugyancsak a példás összefogásban, a trianoni trauma lehetőségek szerinti meghaladásában látta a kiutat – mondta Mihálffy. 

A Nemzeti Összetartozás Napja kifejezi a sok országba szakadt magyarság egy cél, a nemzet jövője érdekében történő összefogásának szükségességét,

ami a határon túli magyar gazdaságfejlesztési programokban, kulturális és beiskolázási támogatásokban, sportfejlesztésekben, templom- és műemlék felújításokban és mindenekelőtt a kettős állampolgárság könnyített megszerzésével az egyetemes magyarság közjogi egyesítésében öltött testet.

De a magyarországi gazdasági, családpolitikai és kulturális eredmények is csak összefogással valósulhattak meg. Egy évszázaddal a trianoni békediktátum aláírása után a magyarság tehát ismét csak bizonyította, hogy a legnehezebb időket is képes átvészelni, ha összefog.

A mai háborús időkben még nagyobb szükség van erre az összefogásra, mint az elmúlt évtizedekben bármikor.

Ma sajnos sokkal több veszély leselkedik a magyarságra határon innen és túl, mint azt a 2010-es évek békés fejlődése során megszokhattuk.

A Nemzeti Összetartozás Napján különösen is aktuális kimondanunk: a nemzeti összetartozás erejével most a békéért kell kiállnunk! Ne hagyjuk, hogy a háborúpártiak belerángassák a háborúba a magyarságot – figyelmeztetett a politikus. Ennek a háborúnak már most is sok magyar áldozata, köztük halálos áldozata van – kárpátaljai nemzettársaink tízezreinek egy olyan háború miatt kellett elhagynia szülőföldjét, és sok kárpátaljai magyar férfinek egy olyan háborúban kellett életét áldoznia, melyhez valójában semmi köze sincsen. Emberi életeket menteni fegyverszállításokkal, katonai kiképzéssel és háborús propagandával nem lehet, csakis azonnali tűzszünettel és békével. A Nemzeti Összetartozás Napja legfontosabb idei üzenete az lehet tehát:

tegyünk együtt a magyarság békéjéért és biztonságáért,

hiszen mi ezer éve tudjuk: minden magyar felelős minden magyarért! – zárta beszédét Mihálffy Béla.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!