Milyen intézkedésekkel védi meg a kormány a magyar gazdaságot?

hargHargitai János (KDNP) a parlament keddi ülésén interpellációjában azt kérdezte, hogy milyen intézkedésekkel tudja megvédeni a kormány a magyar gazdaságot.

Hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány előtti időkben az ország látványos gazdasági növekedést tudott produkálni, de most a vírus okozta gazdasági nehézségekkel kell szembenézni. A kabinet célul tűzte ki, hogy a munkahelyeket meg kell őrizni, vagy ha ez nem sikerül, akkor minél előbb vissza kell építeni őket – tette hozzá.

Schanda Tamás

A válaszadó Schanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára kijelentette, hogy a harmadik hullám során is veszélybe kerülnek a munkahelyek, a kormány azonban segít a nehéz helyzetben lévőkön.

Az intézkedések közül kiemelte, hogy a most leállított szolgáltatásokban dolgozók 50 százalékos bértámogatást kapnak, emellett ezekben a szektorokban a kormány egész márciusra eltörölte a munkáltatói járulékot..

A szigorítással érintett vállalkozásoknak nem kell kifizetniük az állami vagy önkormányzati ingatlanok márciusi bérleti díjat, valamint elérhető számukra egy tízmillió forintos nagyon kedvező gyorskölcsön – hívta fel a figyelmet.

A képviselő a választ elfogadta.