Múltunk megbecsülése a jövőnk záloga!

Ünnepelni valami fontosat szoktunk, hogy emlékezzünk és emlékeztessünk. A kultúrát évről évre a figyelem középpontjába kell állítani, hiszen észrevétlenül is életünk meghatározója. Általa válik élővé az anyanyelvünk, gazdagodunk szellemileg és lelkileg. Kultúra nélkül nincs nemzet.

Magyar Kultúra Napja

A magyar kultúra napján azt az örök kapcsolatot, összetartó erőt ünnepeljük, ami 15 millió magyar embert képes országhatárokat átívelve, akár a világ távoli pontján is összekötni nemzetével, Magyarországgal. A szavak, a versek, a regények, a dalok mind együvé tartozásunk misztikumát hordozzák. Ezek megóvásában, ápolásában, továbbadásában mindannyiunknak feladatunk van.

Magyar Kultúra Napja

Mai globalizált világunkban a nemzeti-kulturális értékek, hagyományok háttérbe szorulnak. Komoly felelősségünk van ezért abban, hogy nemzeti örökségünket megőrizzük, gyarapítsuk és a jövő nemzedékeinek átadjuk. A Himnusz „születésnapján” mindig emlékeznünk kell arra, hogy a múltunk megbecsülése a jövőnk záloga.  Isten, áldd meg a magyart!

dr. Simicskó István
a KDNP frakcióvezetője

 

(Nyitókép: 123RF)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!