Nacsa Lőrinc: Az ellenzék adót emelne

Nacsa Lőrinc (KDNP) az országgyűlésben a Párbeszéd képviselőjének felszólalását hazugságnak nevezte, szerinte igenis épültek tornatermek és tanuszodák. Kiderült, hogy az ellenzék adót akar emelni, a kormányoldal viszont továbbra is adócsökkentésben érdekelt - értékelt.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője

Tordai Bence (Párbeszéd) ui. a „korrupció melegágyának" nevezte a sportban a tao-rendszert, amelyben szerinte „szürkezónás lobbizások" és „mutyik" alapján, a „fideszes ner-be való betagozódás alapján" lehet pénzt szerezni, és a nagyvállalatok kezében van a döntés. Úgy értékelt: a tao-rendszer rossz, erről az adóbevételről nem szabadna lemondania a magyar államnak.
    
Nacsa Lőrinc erre reagálva nevezte a Párbeszéd képviselőjének felszólalását hazugságnak, és erősítette meg, hogy igenis épültek tornatermek és tanuszodák.

Könnyebbé válik a tao-rendszer igénybevétele az egyesületek számára
    
Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka többek között arról is beszélt, hogy 2011-ben stratégiai ágazattá vált a sport: javult a terület anyagi helyzete, a sportegyesületek létszáma növekedett, a mindennapos testnevelés segített a sport felé terelni a gyermekeket.
Elmondta: a tao-rendszer jelentős része tömegsportot és az utánpótlást támogatta, és kisebb részben a profi sportot. Jelezte: a javaslat a sportegyesületekkel való egyeztetés és az eddigi tapasztalatok alapján készült. A módosítás könnyebbé teszi az egyesületeknek, az amatőr és utánpótlás sportolóknak a rendszer igénybevételét, ezért a KDNP támogatja azt - tette hozzá.

Ingatlanokkal is támogathatók az egyházi tevékenységek
    
Nacsa Lőrinc (KDNP) egyetértett azzal a Fideszes felvetéssel, hogy rengeteg témát felölelő törvénymódosítás van a Ház előtt, ezek szerinte mind egyetlen tárca nélküli miniszterhez tartoznak és a tapasztalatok indokolták a változtatásokat. Üdvözölte a bürokráciacsökkentést.
    
A hitéleti tevékenységről, az ingatlan-átruházásról az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek úgy foglalt állást: a mádi zsinagógának jobb helye van a hitközségnél, mint az államnál.
    
Az egyházak társadalmi szerepvállalása kapcsán azt mondta: helyes, ha az állam úgy is támogatja az egyházakat, hogy akár az örökségileg őket megillető, vagy a feladatellátáshoz szükséges ingatlanokat biztosítja.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!