Nacsa Lőrinc az ellenzéknek a parlamentben: Ez kommunista tempó!

A KDNP frakciószóvivője szerdán napirend előtt szólalt fel a Házban.

Nacsa LőrincNacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 17-én (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

A baloldali politikusok gátlástalanul fenyegetőznek – mondta napirend előtti felszólalásában szerdán a parlamentben Nacsa Lőrinc. A KDNP politikusa szerint a baloldalon szavakban kiállnak a jogállamiság mellett, miközben Gyurcsány Ferenc meghirdette a fenyegetőzés politikáját, amikor arról beszélt, hogy jobboldali értelmiségieket tesznek majd földönfutóvá. – Ez a baloldal programja – mondta a KDNP képviselője, majd hozzátette: ez kommunista tempó a javából.

Nacsa Lőrinc a magyar politika története legelvtelenebb összeállásának nevezte az ellenzéki összefogást, és hosszan sorolta a baloldali politikusok kirohanásait, kiemelve Szabó Tímea, Jakab Péter és Fekete-Győr András fenyegetőzését is. – A fenyegetés a baloldali program alapeleme, és egyik ellenzéki párt sem érezte úgy, hogy el kellene mindettől határolódnia. Ezek után mondják magukat demokratáknak?

– Önök egy hataloméhes, piti, fenyegetőző banda. Szégyelljék magukat! – fogalmazott Nacsa Lőrinc a baloldalai képviselőkhöz szólva.

Válaszában Völner Pál államtitkár arról beszélt, hogy a kommunizmus kísértete járja be az ellenzéket. Magyarország 1990 óta jogállam, az alaptörvény garantálja a tulajdonjogot, senkit nem lehet földönfutóvá tenni, mint tették a kommunizmus idején – emlékeztette az ellenzéket az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Völner Pál szerint nem idegen a mostani baloldaltól a kommunista fenyegetőzés, mindig a jogállamiságról és a médiahelyzetről beszélnek az unióban, de itthoni megszólalásaik valóban jogállamisági eljárás alapjául szolgálhatnának.

A jobboldalon nincsenek olyan sunyi elszólások, mint az ellenzéknél, a kormánypártok képviselői másként gondolkoznak, ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években nem voltak olyan, túlkapások és rendőri erőszak, mint 2006-ban – vélekedett Völner Pál, és arra kérte a választókat, hogy mérlegeljék mindezt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!