Nacsa Lőrinc: A baloldal nem szavazta meg a jövő évi költségvetést

A baloldal nem szavazta meg a jövő évi költségvetést, ezzel nemet mondott az adócsökkentésre, pedig az adócsökkentéssel több pénz marad a magyar családoknál, a magyar munkavállalóknál és a magyar vállalkozásoknál is – mondta Nacsa Lőrinc a mai sajtótájékoztatón.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője

A 2021-es költségvetés biztosítja a már bevezetett járulékkedvezményeket, így többek között a családi adókedvezmény fenntartását, de emellett új elemeket, új adócsökkentéseket is tartalmaz – emelte ki.

Nacsa Lőrinc arról is tájékoztatott, hogy január 1-jétől a kisvállalati adó mértéke tovább csökken, már csak 11 százalékot kell fizetni az eddigi 12 százalék helyett, így mintegy 50 ezer kisvállalkozónál hagy a kormány kb. 10 milliárd forintot.

Fontos tudni – hangsúlyozta – hogy már most júliustól életbe lépett a minden dolgozó nyugdíjast megillető járulék mentesség, még kedvezőbbé vált a gyermekek után járó családi adókedvezmény és 2 százalékponttal csökkent a szociális hozzájárulási adó mértéke. A SzocHo csökkentése közel 160 milliárd forintot hagy a vállalkozásoknál. Közel 4 millió embert és 300 ezer vállalkozást érint ez a könnyítés.

A Fidesz-KDNP kormány a bajban sem hagyja magára a magyar állampolgárokat.