Nacsa Lőrinc: A baloldal nemmel szavazott a katára

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlási képviseője a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) új szabályozása mellett érvelt kedden az országgyűlésben.

Nacsa Lőrinc bírálta a Varju László (DK) által elmondottakat, aki felszólította a kormányt, hogy vonja vissza a törvényjavaslatot. A KDNP-s politikus olyan intézkedéseket elevenített fel, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként szűk határidőkkel emelt adókat jelentős mértékben.

Kifogásolta, hogy egy olyan törvényt véd az ellenzék, amelyet be sem akart vezetni. Felidézte, hogy az ellenzék 2012-ben nem támogatta a katát, számos képviselő és az MSZP is nemmel szavazott.

Azt is felidézte, hogy a Népszava két éve arról írt: a cégek nagy számban szervezték ki munkavállalóikat katás vállalkozónak, ezzel a bújtatott foglalkoztatással pedig a járadékoktól fosztották meg őket.

Aki a változtatás után is a kata hatálya alatt marad, annak a módosítás adócsökkentést jelent –  mutatott rá –, hiszen eddig 15 millió forintos éves bevétel után fizettek havi 50 ezer forintos adót, a jövőben azonban 18 millió forintos bevétel után is ugyanannyi lesz az adójuk.

Azt mondta: a baloldal kormányon a legnehezebb helyzetbe hozta a kisvállalkozásokat

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!