Nacsa Lőrinc: Egyszerűsítés, tehercsökkentés irányába mutat az adócsökkentési javaslat

Az adótörvények módosításáról szóló javaslat vitájával folytatódott az Országgyűlés keddi ülése.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője
    
Nacsa Lőrinc elmondta: klasszikus salátatörvényről van szó, amely egyszerre több témát ölel fel, az egyszerűsítés, az adócsökkentés, az adminisztrációs terhek csökkentése irányába mutat. Ez összhangban áll a versenyképesség növelésével - hangsúlyozta.
    
A tervezett intézkedések közül kiemelte, hogy 2021 második felétől - az online pénztárgépek adatai alapján - az adóhatóság készítené el a vállalkozásoknak az áfabevallást. Ez a gazdaság fehérítéséhez és a vállalkozások digitalizációjához is hozzájárul - mutatott rá.
    
A kisvállalati adó (kiva) alkalmazási lehetőségét is bővítik, a mostani 1 milliárdról 3 milliárd forintos bevételi értékhatárig terjesztik ki - ismertette a kereszténydemokrata politikus.
    
A törvényjavaslat azt is rögzíti, hogy 2021-től ténylegesen adómentessé válik a pálinkafőzés, ami "magyar győzelem" - mondta Nacsa Lőrinc.
    
Közölte végül: a dohányzás visszaszorítása érdekében a dohánytermékek jövedéki adója is nő két lépcsőben.
    
Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: a kormány elkötelezett, hogy javítsa a kistelepüléseken élők életminőségét, a cél a falvak népességcsökkenésének megállítása, ehhez pedig az kell, hogy a vidéken élőknek is hozzájuthassanak azokhoz a lehetőségekhez, amelyek a városiaknak rendelkezésre állnak.
    
Ezért is indult el a Magyar falu program, amelynek része például a kistelepülések infrastrukturális fejlesztése, a falusi egészségügyi fejlesztési program - közölte.
    
Hozzátette: nem volt ez mindig így, 2010 előtt a baloldali kormány a kistelepüléseken iskolákat, háziorvosi rendelőket, vasútvonalakat zárt be.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!