Nacsa Lőrinc: Eredményes a külügyminisztérium munkája a járvány idején is

Nacsa Lőrinc (KDNP) helyesnek nevezte az elmúlt évek külpolitikai irányát, amely szerint az első szempont a magyar nemzeti érdek. A mostani koronavírus-helyzetben - mondta - az eddig felépített diplomáciai kapcsolatokból lehet építkezni.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke

Ezzel kapcsolatban méltatta, eredményesnek minősítette a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkáját, a külföldön rekedt magyarok hazaszállítását, valamint a védőeszközök beszerzését, amelyről megjegyezte: ezeket elsősorban Kínából lehet beszerezni, az EU részéről ugyanis segítség helyett eddig csak kettős mérce volt tapasztalható.
    
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reagálásában azt közölte: Magyarország történetének legnagyobb hazatérési akciója zajlik, eddig 7995 embert hoztak haza, és a mostani adat szerint még 928 ember hazaszállítását kell megszervezniük. A határátkelőhelyek részbeni újranyitásáról azt mondta: meg kell védeni az emberek egészségét, de biztosítani kell a gazdaság működőképességét is, így a teherforgalom minden szomszédos országgal működik. A védőeszközökről is tájékoztatott, jelezve, hogy Magyarország egy komplett gépsort vásárolt Kínából.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!