Nacsa Lőrinc felszólalása a turizmus világnapjáról szóló törvényjavaslat vitájában

A turizmus világnapjáról szóló törvényjavaslatát általános vitájával folytatta munkáját kedden az Országgyűlés. Az ezt követően tárgyalt sporttörvény-módosítással a sportszövetségekhez kerül a sportrendezvények közvetítési joga.

Nacsa Lőrinc KDNP országgyűlési képviselő, frakciószóvivő

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka kiemelte: az elmúlt években Magyarország, mint turisztikai célpont előkelő helyeket szerzett különböző felméréseken, kutatásokban. Rámutatott: a turizmus jelentős mértékben járul hozzá a gazdaság élénkítéséhez, a munkahelyteremtéshez. Szintén kitért arra, hogy az ágazat közvetlenül a GPD 6,4 százalékát adja, a turizmusban betöltött állások száma 412 ezer, s a munkahelyek tíz százalékát generálta a terület.  

Hozzátette: a turizmus teljesítménye 2010 óta évről-évre rekordokat dönt Magyarországon, a tavalyi év pedig minden idők legjobb turisztikai éve volt.

Megjegyezte: a világnap megrendezése különösen értékes, és üdvözlendő, hogy újra Európában tarthatják, és azon belül is Budapesten. A világnapon hazai turizmus szereplőinek nemzetközi szinten is alkalmuk nyílik a bemutatkozásra - jelezte a KDNP-s politikus, hozzátéve: a kisebbik kormánypárt támogatja a javaslatot.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!