Nacsa Lőrinc: A hallgatás beismerés

Bizonyára azért nem válaszol a DatAdattal való kapcsolatára vonatkozó kormánypárti kérdésekre Márki-Zay Péter, mert van titkolnivalója – nyilatkozta az Indexnek Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője.

Nacsa Lőrinc szerint nehéz lenne jogszerűnek nevezni azt, amit a volt miniszterelnök és egykori titkosszolgálati minisztere cége művel a magyarok adataival.

A KDNP frakciószóvivője hangsúlyozta: akár a hétfői jobboldali sajtó elleni hekkertámadás is része lehetett annak, amit Bajnai Gordonék csinálnak.

A minap azt kérte Márki-Zay Pétertől, válaszolja meg, hogy mennyi gyanús külföldi pénz érkezett az ellenzék kampányába, kerültek-e magyar állampolgárok adatai külföldre, és milyen offshore kapcsolatokat vontak be a magyarországi választási kampánya. Választ nem kapott az ellenzék miniszterelnök-jelöltjétől.

Nacsa Lőrinc szerint ez azért van, mert Márki-Zay Péternek van titkolnivalója. A külföldi beavatkozás komoly dolog. Két lehetősége maradt a baloldalnak, de a végén mindkettő ugyanoda vezet: vagy válaszolnak, vagy hallgatnak.

A frakciószóvivő szerint a hallgatás egyfajta beismerés.

A teljes interjú ITT található.