Nacsa Lőrinc: A három fő pont, amelynek célja az ésszerű gazdálkodás

A parlament péntek délután megkezdte a jövő évi költségvetés megalapozásáról szóló vitát. Nacsa Lőrinc (KDNP) három fő módosítást emelt ki, köztük a nyaralóhajók kereskedelmi törvénybe emelését, mondván, minden segítséget, támogatást meg kell adni a 200 ezer embernek munkát adó, a GDP nyolc százalékát termelő turizmus újraindításához.

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője
    
Fontosnak nevezte a - jelenleg 18 ezer milliárd forint értékű - állami vagyonról szóló törvény módosítását, amelynek célja az ésszerű gazdálkodás; kiemelte: 2010 előtt rablóprivatizáció folyt, de „a nemzeti kormány folyamatosan visszaszerzi a korábban felelőtlen módon elherdált nemzetstratégiai fontosságú közműveket".
    
Harmadikként a dohánytörvény módosítását emelte ki, arról beszélve: közös harc a dohányzás visszaszorítása, különösen a fiatalok körében.

Növekednek az oktatási kiadások
    
Nacsa Lőrinc arról is beszélt, hogy jövőre növekedhetnek az oktatási kiadások, továbbá a rendvédelmi kiadások is jelentősen emelkednek. A magyar honvédség nemzetközi szerepvállalása nincs veszélyben - fűzte hozzá, reagálva Varga-Damm Andrea (független) képviselő költségvetést érintő kifogására.

************************

Jövőre is több jut a családoknak

Csányi Tamás (Jobbik) közölte az országgyűlésben: az infrastrukturális beruházások közül a Budapest-Belgrád vasútvonalra elkülönített 182 milliárdból és a kormányzati kommunikációra szánt több mint 23 milliárd forintos keretből venne el pénzt más célokra.
Ezekből többek között Mezőtúron és térségében, Törökszentmiklóson és környékén valósítana meg infrastrukturális, oktatási, egészségügyi fejlesztéseket, és erről 13 módosító indítványt nyújtott be. A jobbikos képviselő reményét fejezte ki, hogy elfogadják javaslatait.

Nacsa Lőrinc (KDNP) - reagálva az előtte elhangzottakra -, azt kérdezte, az elmúlt években miért nem támogatta a jobbikos képviselő azokat a javaslatokat, amelyek a mezőtúri felújításokat, fejlesztéseket célozták.
    
Az elmúlt tíz évet értékelve a foglalkoztatás, a munkahelyteremtés és a családpolitika területén elért eredményeket hangsúlyozta, szerinte ezt a baloldali politikusok sem tagadhatják el a számok alapján.
    
A mostani költségvetés a rendkívüli helyzethez igazodva készült el - mutatott rá. Hangsúlyozta: most az a cél, hogy helyreálljon a járványhelyzet előtti időszak.
    
Nacsa Lőrinc kiemelte a jövő évi költségvetésből a tartalékképzést, és arra biztatta képviselőtársait, ne olyan módosító javaslatokat nyújtsanak be, amelyek ezt a tartalékot elapasztják.
    
Továbbra is cipelik a baloldali kormányok által bevezetett PPP-konstrukciók terhét - említett egy másik terület, rámutatva: nagyon sok ilyen konstrukciót már kiváltottak, de még mindig mintegy 150 milliárdot kellett elkülöníteni erre.
    
A szociális és gyermekvédelmi kiadások is bővülnek - mondta, és szólt arról is, hogy elindul a 13. havi nyugdíj visszaépítése, számolnak a nyugdíjprémiummal. Minden családtámogatási forma megmarad, jövőre is több jut a családokra. A 2010-es 960 milliárddal szemben a támogatás összege jövőre eléri a csaknem 2300 milliárd forintot - közölte. Nőnek a hitéleti kiadások, és emelkedik a sport- és szabadidős tevékenységek támogatása - tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!