Nacsa Lőrinc: Hasznos lesz a Millenáris alapítványi formája

Az egyes vagyonkezelő alapítványokról és az azoknak történő vagyonjuttatásról szóló törvényjavaslat általános vitájával folytatta munkáját a parlament kedden délután.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője

A juttatásban részesülő alapítványok működési lehetőségeinek növelését említette a törvényjavaslat céljaként Zsigmond Barna Pál, a Fidesz vezérszónoka, aki arra emlékeztetett: három hasonló célt maga elé tűző szervezetet támogatna a törvény elfogadása esetén az állam.
   
Felidézte: a Millenáris helye egykor a város egyik szégyene volt, mára Budapest egyik büszkeségévé vált, a civil társadalom és az oktatás támogatásával foglalkozó Batthyány Lajos Alapítvány esetében azt emelte ki, hogy a kormány az állam nevében csatlakozik az Antall József szellemi örökségét is hordozó szervezethez.
   
 Hozzátette: a Matthias Corvinus Collegium Alapítvány két pécsi ingatlant kap „jelentős garanciákat létesítve", és ezek a juttatások nagyban növelik az alapítványok működési lehetőségeit.
    
Hétezer milliárd forinttal nőtt az állami vagyon az elmúlt tíz évben - mondta Nacsa Lőrinc (KDNP), hangsúlyozva: ez a kormány patrióta politikájának köszönhető. Ezzel szemben a baloldal kormányzása alatt jelentősen csökkent az állami vagyon - jegyezte meg.
    
A II. kerületi Millenárisról a KDNP-s politikus azt közölte: a törvényjavaslatban bevezetni szándékozott alapítványi forma hasznos lesz.
Örömét fejezte ki, hogy ilyen formában működik majd tovább a Millenáris.
    
Összegzése szerint jól, a magyar társadalom hasznára működnek a vagyonkezelői alapítványok. A képviselő az indítványban szereplő többi módosítással is egyetért.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!