Nacsa Lőrinc: Hogyan védhetjük meg a rezsicsökkentés eredményeit?

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője azt kérdezte a technológiai és ipari minisztertől hétfő délután az Országgyűlésben, hogyan védhetők meg a rezsicsökkentés eredményei az orosz-ukrán háború okozta megterhelő helyzetben, amikor élelmezési és világgazdasági válság is fenyeget.

Nacsa Lőrinc felidézte: a kormány éppen ezért hozta létre a rezsivédelmi és a honvédelmi alapot az extraprofit-adókból.

Koncz Zsófia államtitkár válaszában fontosnak nevezte a rezsicsökkentés intézményének megvédését, utalva arra, hogy ez kiemelt helyet foglal el a kormány intézkedései között.

Felidézte: az intézkedéssel a tavalyi év végéig több mint 2000 milliárd forint maradt a családok zsebében. Példaként említette, hogy a benzinárstoppal egy tankolás során átlagosan 12 ezres megtakarítás érhető el Európa legolcsóbb benzinéből.

Hozzátette: a rezsicsökkentés eltörlése esetén egy átlagos háztartás számlái havi 22 ezerről 101 ezer forintra ugranának. Megemlítette, az intézkedéssel 100 ezer mikro- és kisvállalkozásnak is biztosítani tudják az olcsóbb energiát.

Nacsa Lőrinc a háborút és az elhibázott brüsszeli szankciós politikát okolta az energiaárak emelkedéséért, frakciója támogatásáról biztosítva a kormányt, míg az álamtitkár jelezte: az említett körülmények dacára is biztosítani fogja a kormány a rezsicsökkentés fenntartását, az ország biztonságát.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!