Nacsa Lőrinc: A kollégium ügy hívta fel a figyelmet a problémára

Nacsa Lőrinc (KDNP) azt hangsúlyozta az Országgyűlésben, hogy a Ráday utcai kollégium ügye hívta fel a figyelmet arra a problémára, amit most a jogszabállyal akarnak megoldani.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője

Az önkormányzat által kért közterület-használati díj kapcsán elfogadhatatlannak és felháborítónak nevezte, hogy Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester „egy tragédiából kíván nyerészkedni".
    
Hangsúlyozta, hogy a díjmentességet csak az építési munkák elvégzéséhez nélkülözhetetlenül szükséges helyen és időre fogják bevezetni.

KDNP: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harcban

Nacsa Lőrinc (KDNP) kiemelte az Országgyűlésben: Magyarország teljes mértékben elkötelezett a terrorizmus ellenes harcban. Mára bevándorlás miatt Nyugat-Európában valósággá vált a terrorizmus, a biztonság óriási érték, amelyet meg kell őrizni - fogalmazott.
    
A képviselő üdvözölte, hogy az ENSZ-ben is létrejött a terrorellenes hivatal, és most Budapesten akarnak irodát nyitni. Ugyanakkor az ENSZ még mindig tehetne többet, mert előtérbe helyezi a migrációt, holott inkább a terrorizmus megelőzésére, a terrorizmus elleni harcra kellene fókuszálni - vélekedett.

Uniós-kínai tengeri szállítás

Horvátország uniós csatlakozása indokolja az EU-kínai tengeri szállításról szóló egyezmény kiegészítését egy jegyzőkönyvvel. Az Országgyűlés ezt hirdeti ki az előterjesztés által - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.
    
Perényi Zsigmond közölte: a jegyzőkönyvet 2018-ban írták alá.
    
Zsigmond Barna Pál (Fidesz) üdvözölte a módosítást, mert január 1-jével megkezdődött a horvát elnökség az unió tanácsában. Az egyezmény a Kínával való kapcsolat szempontjából is fontos - mondta.  
    
Nacsa Lőrinc (KDNP) sorolta azokat az elveket, amelyek megvalósulását garantálja az egyezmény, a többi között a szabad hozzáférést a kikötőkhöz. Hozzátette: tavaly csaknem negyedmillió kínai érkezett Magyarországra.
    
Molnár Gyula (MSZP) a horvát kapcsolatok szempontjából is nagyszerű és kiváló lehetőségnek nevezte a megállapodás ratifikálását.
    
Az ülésen elnöklő Jakab István a vitát lezárta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!