Nacsa Lőrinc: Magyar nemzeti érdek az amerikai-magyar kapcsolatok elmélyítése

Magyar nemzeti érdek az amerikai-magyar kapcsolatok elmélyítése – hangsúlyozta az EBESZ konferenciáján résztvevő Nacsa Lőrinc, a kisebbik kormánypárt, a KDNP képviselője Washingtonban az MTI-nek.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője (archív fotó)

A politikus az EBESZ amerikai delegációja által a 35 év alatti parlamenti képviselők számára szervezett kétnapos konferencián vesz részt a Capitoliumban. A konferencia mellett Nacsa Lőrinc amerikai képviselőkkel, kormányzati tisztségviselőkkel és család-, és életvédő civil szervezetek képviselőivel is tárgyalt.

Elmondta: a konferencia legfontosabb témája a biztonság és az együttműködés elmélyítése volt. Számunkra a biztonság elsődleges kérdés, ezért Magyarország részt vállal számos nemzetközi misszióban, megvédi saját határait és folyamatosan növeli katonai kiadásait is – emelte ki.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért a 35 év alatti politikusoknak rendeznek tanácskozást, Nacsa Lőrinc kifejtette: rendkívül fontos, hogy oktatási programok, ösztöndíjak révén minél több fiatalt vonjanak be a politika alakításába, hozzájuk pedig a fiatal politikusok állnak közelebb. A szervezők célja az volt, hogy a jövő vezető politikusait hozzák össze eszmecserére, tapasztalatok kicserélésére, kapcsolatok építésére. Ezen a konferencián olyan politikusok vannak jelen, akik már választott tisztséget viselnek, és a jövőben minden bizonnyal vezetők lesznek – fogalmazott a képviselő. Hozzáfűzte: a konferencia egyik nagy tanulsága, hogy rendkívül fontos a kapcsolatok építése, elmélyítése, mások tapasztalatainak megismerése.

Nacsa Lőrinc a konferencia alkalmával megbeszéléseket folytatott amerikai republikánus kongresszusi politikusokkal és tanácsadókkal, valamint a Fiatal Republikánusok Országos Szövetsége (YRNF) főtitkárával. A politikai együttműködés aktuális kérdései mellett megvitattuk az üldözött keresztények érdekében tett lépéseket, amiben Magyarország az élen jár – mondta az MTI-nek.

Kiemelte azt is: fontos, hogy közösen lépjünk fel azon szemlélet ellen, amely szemet huny a keresztényüldözés és a keresztényekkel szembeni diszkrimináció felett és megpróbálja lesöpörni az asztalról a témát.

A KDNP politikusa megbeszélést folytatott nagy amerikai család-, és életvédő civil szervezetek képviselőivel, akiket tájékoztatott a magyar családvédelmi akcióterv tapasztalatairól. Mint elmondta: az amerikai partnerek elismerően nyilatkoztak a magyar családpolitikáról.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!