Nacsa Lőrinc: Magyarország egy jó NATO-szövetséges

A Finn Köztársaság Észak-atlanti Szerződéshez való csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló előterjesztéshez benyújtott bizottsági jelentések hétfői parlamenti vitájában a KDNP és a Fidesz képviselői hangsúlyozták: támogatják a finn csatlakozást.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta: Magyarország egy jó NATO szövetséges, érdekelt abban, hogy a NATO fennmaradjon, megerősödjön és bővüljön. Ezért támogatják a finn csatlakozást, ezért szavaznak róla.

Nacsa LőrincNacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője (Fotó: MTI / Kovács Attila)

A kormánypártok általában is a bővítés mellett vannak, mind az EU-ban mind a NATO-ban, mert egy közösség nem gyengül attól, ha új tagállamokat fogad be, hanem erősödik. Ezért állnak értetlenül a Nyugat-Balkán euroatlanti integrációjának lassúságán - mondta.

Arról is beszélt: a magyar katonák NATO-szerepvállalásaikat a legmagasabb profizmussal teljesítik.

Azt szeretnék, hogy a NATO védelmi szövetség maradna, és nem támadóvá lépne elő, de ez nincs napirenden, csak "egy-egy sziréna hang szólal meg egy-két országból", de a NATO vezetése higgadt és a józan ész talaján áll.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!