Nacsa Lőrinc: Megakadályozzák-e a rezsicsökkentés eltörlését?

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője kedden az azonnali kérdések és válaszok órájában az Országgyűlésben azt kérdezte: megakadályozza-e a kormány Magyarország rezsicsökkentési vívmányainak eltörlését?

Brüsszel most éppen a tízéves vívmány eltörlését követeli – mondta. Az Európai Bizottság azt javasolta: 2023 végére szüntessék meg a lakosságnak járó rezsicsökkentést – fűzte hozzá.

Kijelentette: Brüsszel és a magyar baloldal terve minden magyar háztarásnak havi 181 ezer forintjába kerülne.

A sokadik támadást vagyunk kénytelenek elszenvedni Brüsszelből

 

– fogalmazott. Eközben ragaszkodnak a szankciós politikához, amely megnyomorítja az unió gazdaságát – tette hozzá.

Panyi Miklós azt felelte: a kormány megvédi a rezsicsökkentést – a 2024-es költségvetés is ennek szellemében született –, és elutasítja a bizottság javaslatát.

Jelezte azt is: Brüsszelnek nincs joga beleszólni a magyar rezsivédelmi kérdésekbe. De „hazai elvbarátaik” is ellenzik a rezsicsökkentést, így nem meglepő a brüsszeli álláspont - mondta.

Emlékeztetett: 2002 és 2010 között a baloldali kormányok tizenötször emeltek árakat. Kétszeresére emelték az áram és háromszorosára a gáz árát – mondta.

Ha a baloldal kerülne hatalomban, megszüntetnék a rezsicsökkentést, és Brüsszel, valamint a multik érdekét szolgálnák ki – tette hozzá.
    
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!