Nacsa Lőrinc: Milyen károkat okozhat az EU-s források ügyében a magyar baloldal „áskálódása”

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben úgy fogalmazott az azonnali kérdések órájában, hogy „a dollármilliókkal kitömött gyurcsányi banda” Brüsszelben és Magyarországon is éjt nappallá téve minden erejével azon van, hogy megakadályozza a Magyarországnak jogosan járó uniós források kifizetését. Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár, a KDNP ügyvezető főtitkára válaszolt a kérdésre.

Úgy működik a magyar baloldal, hogy itthon tüntetésekre járnak és felszólalnak a parlamentben, míg Brüsszelben „hazafias kötelezettségüknek” érzik, hogy megakadályozzák, hogy a magyar önkormányzatok, civil szervezetek, tanárok, kis- és középvállalkozások megkapják a nekik jogosan járó forrásokat – mondta.

Ezért azt kérdezte: milyen károkat okozhat az EU-s források ügyében a magyar baloldal „áskálódása”.

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára, a KDNP ügyvezető főtitkára válaszában arról beszélt: a baloldali pártok már nem leplezetten, hanem „teljes nyílt színen” indítottak támadást az uniós támogatásokkal szemben, amelyben az élen járnak a európai parlamenti képviselőik.

A kormány ettől függetlenül harcol, és nem enged Magyarország szuverenitásából – jelentette ki hozzátéve, hogy Magyarország teljesítette az Európai Bizottság feltételeit, ezért Brüsszelnek a közeljövőben ki kell fizetnie a neki járó uniós forrásokat.

Latorcai Csaba teljes válasza:

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr!

Két percben is nehéz lenne összefoglalni azt, hogy a baloldali pártok itthonról vagy külföldről éppen milyen támadásokat indítottak és milyen országlejárató sorozatot indítottak Magyarországgal szemben.

Gyurcsány Ferencnek néhány héttel ezelőtti elhíresült rádióinterjújában szintet is léptek, mert onnantól fogva immár, nem is leplezetten, hanem teljes nyílt színen indítottak támadást az európai uniós támogatásokkal összefüggésben.

Ebben a támadásban az élvonalban vannak a baloldal Európai Parlamenti  képviselőik, akik akár Magyarországon, akár Brüsszelben, akár Strasbourgban kilincselnek vagy éppen egyezkednek a nekünk járó források megakasztásáért.

Engedjék is meg, hogy néhány, bizonyítékként néhány gondolatot kiemeljek.

Például Donáth Anna ezt mondta ez év márciusában, „hogy idén már nem kapja meg Magyarország a befagyasztott EU-s pénzeket.”

És ő néhány nappal ezelőtt már teljesen nyíltan azt követelte, hogy az Európai Bizottság támasszon új feltételeket a magyar embereknek járó források elé.

Cseh Katalin, akinek a családi cége ügye korrupciós ügybe is keveredett, teljesen nyíltan, mintegy a magyar emberek szemébe vágta: „ha Orbán Viktor marad kormányon, akkor a magyar emberek és a magyar gazdaság nem fog tudni hozzájutni az őket megillető forrásokhoz.”.

De Gyöngyösi Márton is április végén már azt jósolta, hogy beérik a baloldali aknamunka eredménye és idézném: „pár hónap múlva és pénz se lesz”.

Felháborító, hogy ezek az európai parlamenti képviselők, ezek a baloldali képviselők havi 5-6 millió forintért azért dolgoznak, hogy – idézőjelben – „hazafias kötelességként” megakadályozzák, hogy a magyar emberek pénzhez jussanak.

De mi ettől függetlenül harcolunk, a magyar történelemből megtanultuk, hogy a siker titka, hogy ne engedjünk a negyvennyolcból, nem fogunk engedni a szuverenitásunkból!

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!