Nacsa Lőrinc: Segítjük a munkahelyteremtést és a gazdaság fehérítését

A foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról, támogatásokról, valamint a foglalkoztatás-felügyeletről szóló törvényjavaslattal folytatta munkáját kedd délután az Országgyűlés.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője

Nacsa Lőrinc (KDNP) arról beszélt, hogy az elmúlt évtizedben munkaalapú társadalmat vezettek be, középpontban a munkahelyteremtéssel, a koronavírus-járvány miatt kibontakozó nehézségek azonban Magyarországon is kihívások elé állítják a gazdaságot.
    
A törvényjavaslat célja, hogy további hatékony segítséget adjon a munkahelyteremtés és a gazdaság fehérítése területén - ismertette.
    
Olyan korszerű keretszabályokat akarnak meghatározni, amelyek a munkáltaltók, munkavállalók, álláskeresők még nagyobb támogatását szolgálják - tette hozzá, megjegyezve: a támogatások nyújtása egyszerűbb, gyorsabb, átláthatóbb lesz.
    
Az is cél, hogy ne jelentsen versenyelőnyt a be nem jelentett foglalkoztatás - közölte Nacsa Lőrinc.

******************************

Az ingatlanok közműcsatlakozásának elősegítéséről szóló törvénymódosítási javaslat általános vitájával folytatta munkáját kedden az Országgyűlés.

KDNP: igen a javaslatra

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka felidézte, hogy a kormány 2010 óta elkötelezett a magyar emberek, családok, nyugdíjasok életkörülményeinek javítása mellett. Az intézkedéseket sorolva kitért többi között arra, hogy duplájára nőtt a családok támogatására fordított összeg, folyamatosan bővülnek a családtámogatási programok. Ezzel szembe állította a baloldali kormányok tevékenységét, amikor a családalapítás egyenlő volt a szegénység vállalásával.
    
Felidézte azt is, hogy háromszorosára emelték a gáz árát, megduplázták az élelmiszerek áfáját. Rablóprivatizációt folytattak, a nemzetstratégiailag kiemelt vállalatok több mint kétharmadát magánkézre játszották. A kormány ezeket 2010 óta folyamatosan visszaszerzi - mutatott rá.
   
A javaslatról azt mondta: a magyar családoknak, fogyasztóknak jelent újabb könnyítést, egyszerűsítést a közművekre való csatlakozásnál. Az építés egyszerűbbé, gyorsabbá válthat, idő, pénz és energia takarítható meg

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!