Nacsa Lőrinc: Stratégiai vitára van szükség Ukrajna EU-csatlakozásáról

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője kedden a parlamentben napirend előtt hangsúlyozta: a nemzeti konzultáció fontos és az elmúlt években hatékonynak bizonyult kommunikációs csatorna a kormány és az emberek között, noha sehol máshol Európában nem kérdezik meg a polgárok véleményét a sorskérdésekről.

Nacsa

Ehelyett Brüsszelben be akarják erőltetni Ukrajnát az EU tagjai közé, és a magyar baloldal is ezen mesterkedik – jegyezte meg, hozzátéve: az EU-nak szakszerű, teljesítményelvű bővítéspolitikára van szüksége, „nem lehet gyorsítópályát adni egyes államoknak”.

Ukrajnával olyan országot akarnak behozni az EU-ba, ahol háború dúl, miközben tönkretennék ezzel az EU mezőgazdaságát is

– értékelt.

Kiemelte: a Financial Times szerint 70 ezer milliárd forintba kerülne Ukrajna csatlakozása, ezért stratégiai vitára van szükség a kérdésben. Nemet kell mondanunk, a magyar nemzeti érdek mellett kell kiállnunk, az EU biztonságát kell szem előtt tartanunk – összegzett.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában rámutatott, hogy nehéz helyzetben kell most jó döntést hozni.

Nem létezik olyan európai érdek, amely ellentétes a nemzetek érdekeivel, ha a brüsszeli vezetés le akar nyomni döntéseket a nemzetek torkán, akkor szereptévesztésben van

– jelentette ki.

Azt mondta, a háború kezdete óta Magyarország folyamatosan segítséget biztosít az Ukrajnából ide menekülőknek, de nem lenne észszerű döntés a háborúban álló Ukrajna uniós felvételének elindítása. Ráadásul Ukrajnának újabb forrásokat nyitna meg az EU, miközben Magyarország nem jut hozzá a neki járó forrásokhoz – figyelmeztetett.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!