Nacsa Lőrinc: A választók arra adtak felhatalmazást a kormánynak, hogy folytassa munkáját

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka a salátatörvény miatti ellenzéki kifogásokra reagálva azt mondta: ez bevett joggyakorlati eszköz, a törvény minden eleme egy téma, a kormányzati struktúra átalakítása köré csoportosul.

Gy. Németh Erzsébet belső ellenőrzési rendszerekre vonatkozó kifogásaival szemben Nacsa Lőrinc szerint helyénvaló, hogy a javaslat értelmében még szigorúbb lesz a belső ellenőrzés.

Kitért arra: a javaslatban több helyen érintett titkosszolgálatokkal szemben két elvárása van: a törvényt mindenben betartva működjenek és hogy védjék Magyarország szuverenitását, biztonságát és érdekeit a külső és belső támadásoktól.

A baloldali kormányok idején ezek az elvárások nem teljesültek, 2010 óta azonban a magyar titkosszolgálatok törvényesen működnek.

 

Nacsa Lőrinc szólt arról is: április 3-án a magyar emberek arra adtak felhatalmazást a Fidesz-KDNP-kormánynak, hogy továbbra is az ő érdekükben dolgozzanak és folytassák korábban megkezdett munkájukat: erősítsék a családpolitikát, fejlesszék a gazdaságot, védjék meg a lakosságot az elszabaduló energiaáraktól és őrizzék meg a magyar vállalkozások és családok érdekében hozott intézkedéseiket.

A választók azt is megüzenték, hogy abból a politikából, amit önök képviselnek, nem kérnek, mert az mindig egy megszorító, adóemelő, a családtámogatásokat elvevő politika volt - fogalmazott Nacsa Lőrinc.