Navracsics Tibor: Az elmúlt 35 év demokráciát, piacgazdaságot és első generációs vállalkozásokat hozott Magyarországon

Magyarországon egy nagyon fontos időszak az elmúlt 35 év, amely a köznyelvben egy emberöltő, hiszen demokráciát, piacgazdaságot és első generációs vállalkozásokat hozott – hangsúlyozta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa Budaörsön, a 35 éves Homm Kft. új autóbuszszervizének és szolgáltatóközpontjának csütörtöki avatásán.

NavracsicsNavracsics Tibor úgy vélte, a magyar emberek megszállottsága és elkötelezettsége megteremtette a magyar tulajdonú kkv-kat és az azokból kifejlődött nagyvállalatokat, amelyekre bátran építeni lehet, hiszen piaci körülmények között megállják a helyüket és a nemzetközi nagyvállalatokkal is versenyképesek.

A Homm Kft.-ről szólva kijelentette: ha a tulajdonosok nem lettek volna elszántak az alapítás éveiben és az elmúlt 35 évben a krízisek idején, akkor ma ez a vállalat sem lenne, vagyis a magyar gazdaság egy erős oszlopa hiányozna.

Navracsics

A miniszter kiemelte, hogy

a cég sokat adott a magyar gazdaságnak, európai elkötelezettségeik révén pedig az európai gazdaság szereplői is lettek. Így gazdagodik a magyar gazdaság és működik az európai gazdaságon belül sajátos hozzáállással, amely biztosítja, hogy tisztességes versenyben képesek legyünk helyt állni"

– vélekedett.

Wittinghof Tamás (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) polgármester közölte, hogy szoros a kapcsolat a város és a cég között elsősorban a városon belüli kisbuszhálózat üzemeltetése miatt, ugyanakkor a kapcsolat kétirányú, hiszen iparűzési adót fizet a Homm Budaörsnek, amelyből fenntartják a várost, annak szolgáltatásait biztosítják és igyekeznek egyre jobb életminőséget biztosítani a lakóknak.

Tóth Balázs, a Homm ügyvezető-tulajdonosa elmondta, hogy régi székház már korlátozta fejlődésüket, ezért volt szükség az új központra, amely csaknem 3 év alatt épült meg. A 2,5 milliárd forintos beruházás 10 százalékát a kormány támogatása fedezte – tette hozzá.

NavracsicsHomm Károly ügyvezető-tulajdonos hangsúlyozta, hogy partnereik nélkül nem lenne 420 autóbuszuk és 650 munkatársuk, miskolci, sárvári, zalaegerszegi, székesfehérvári, kisteleki bázisuk, valamint budaörsi központjuk sem. Úgy vélte, ez a 35 év nem volt könnyű, de a legnehezebb helyzetből is találtak kiutat. Mára pedig eljutottak oda, hogy piacvezetők a dolgozószállításban, ellátják Budaörs és Biatorbágy helyi közösségi közlekedését, illetve a Mercedes-Benz és Setra autóbuszmárkák hivatalos szervize lettek.

A nyilvános cégadatok szerint a Homm Kft. 2023-ban kilencmilliárd forintos nettó árbevételt és 160 milliós nyereséget könyvelt el. Egy évvel korábban 8,7 milliárd forintnyi árbevételt és 156 millió forintos adózott eredményt realizált.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!