Navracsics Tibor Sopronban: 1848-ban teremtettük meg a modern magyar nemzetet

A Petőfi téren rendezett ünnepségen beszédet mondott Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, aki kiemelte: 175 évvel ezelőtt egy nemzedék vállalta azt a kockázatot , hogy kiáll a történelem színpadára, és megteremti a modern magyar nemzetet.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter volt a soproni ünnepség szónoka.

Március 15. Sopronban

175 évvel ezelőtt egy nemzedék vállalta azt a történelmi kockázatot , hogy kiáll a történelem színpadára és megteremti a modern magyar nemzetet"

- fogalmazott a KDNP politikusa, hozzátéve: az a tudatosság tette kiválóvá tette a magyar szabadságharcot, amelyet ez a nemzedék képvisel, amely pontosan felismerte: a szabadság nem cél, hanem csak eszköz olyan célok eléréséhez, amelyet szabadság nélkül nem lehet megvalósítani.

Március 15. Sopronban

Navracsics Tibor rámutatott:

egy rab nemzet  nem lehet önálló, egy rab nemzet nem lehet független,

egy rab nemzet nem járhatja  a maga útját és egy rab nemzet nem választhatja meg saját értékeit és saját berendezkedését.

Március 15. Sopronban

1848 márciusának vezetői azt ismerték fel, hogy nem elég a szabadságot kivívni.  A szabadság megszerezhető, de annak birtokában, annak biztosításával el kell érnünk azokat a célokat is, melyek lehetővé teszik, hogy a magyarság ne csak megmaradjon, de Európa legerősebb  nemzetei közé tartozzon – tette hozzá Navracsics Tibor.

Március 15. Sopronban

A soproni Petőfi-szobornál a város országgyűlési képviselői és a városvezetői mellett a helyi KDNP-szervezet  nevében Tóth Éva elnök és Földes Tamás elnökségi tag is koszorúzott.

Március 15. Sopronban

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!