Navracsics Tibor: A természet csodája tárul elénk a Nimród 111 fotókiállításon Várpalotán

A Várpalotai Thury-vár ad otthont a Nimród 111 fotókiállításnak, amelynek anyagát a 111. évfolyamába lépett Nimród vadászújság fotósainak, illusztrátorainak képeiből válogatták. A megnyitón a területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa azt hangsúlyozta, hogy a természeti csodákra hívja fel a figyelmet a tárlat.

Navracsics Tibor kiemelte, hogy akárcsak a kiállításnak keretet adó Európa Kulturális Fővárosa programsorozat (EKF) tervezésekor, vadászat esetén is a fenntarthatóság, az értékek tisztelete az egyik fontos mozgatórugó.

Mint mondta, egy séta a természetben ünnep lehet a mindennapok közepette, amikor az ember észreveszi a természet szépségét.

Ugyanígy ünnep az EKF programsorozat is, amely az épített környezetünk szépségeire és kulturális értékeinkre hívja fel a figyelmet

 

– tette hozzá a miniszter.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a Nimród Vadászújság főszerkesztője azt hangsúlyozta, hogy hagyományt szeretnének teremteni tárlattal: minden évben metszetet adnak majd az újság elmúlt esztendejéből.

A kiállítás a vadász szemszögéből mutatja be a természetet, egészen közelről láttatja azt. A legnagyobb példányszámú vadászmagazin, a Nimród küldetése az értékápolás – tette hozzá.

Várpalotára a Magyar Mezőgazdasági Múzeumból érkezett a kiállítás, a Thury-várból pedig majd Tatabányára, az Országos Vadásznapra szállítják az alkotásokat.     

A tárlaton 17 természetfotós és 4 alkotóművész 111 fotója, grafikája, festménye látható, mások mellett a Nimród magazin munkatársainak, Surányi Kinga, Szigeti Edit, Blaumann Ödön, ifj. Bóta István, Fülöp Bálint, Gőbölös Péter, Klép Sándor és Kókai Márton alkotásai.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!