Navracsics Tibor: A térségek specialitásaira épülő fejlesztési programokra van szükség

Az egyes térségek specialitásaira épülő fejlesztési programokra van szükség – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa a kulturális hálózatépítési konferenciát követő sajtótájékoztatóján csütörtökön, Sümegen.

NavracsicsNavracsics Tibor hangsúlyozta: az újszerű, közigazgatási határokon átívelő fejlesztések hatékonyabbak és jobban illeszkednek a hétköznapokhoz.

Emlékeztetett:

az 1996-ban megalkotott területfejlesztési törvény kiegészült az új, térségekre alapozott területfejlesztési politikával.”

Navracsics

Szavai szerint e folyamat egyik állomása a kulturális hálózatépítési konferencia, amelyen egyebek mellett a három vármegye és öt járás területén fekvő Marcal-völgye fejlesztése került napirendre a Táj-Kapocs Alapítvánnyal együttműködve.

Mayer Gábor területfejlesztési államtitkár kifejtette: a hagyományos területfejlesztési programok nem kellően hatékonyak. Célirányos, egyedi igényeket figyelembe vevő területfejlesztésre van szükség – húzta alá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!