Ne hallgassanak az oltásellenes baloldalra!

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője hétfőn napirend előtti országgyűlési felszólalásában közölte: fontos, hogy a koronavírus-járvány idején határozott és cselekvőképes kormány álljon az ország élén. Belegondolni is szörnyű – folytatta –, ha egy „egy kamuvideós, kamustatisztikus, álhírgyártó, a hatóságokat és a szakembereket támadó és oltásellenes szivárványkoalíció vezette volna az egészségügyi és gazdasági védekezést, akik az önkormányzatokban is egyfolytában veszekednek és egyet nem értésben próbálnak evickélni”.

Nacsa LőrincNacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 26-án (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Azt kérte, senki ae hallgasson az oltásellenes baloldalra, amelynek piti politikai érdekei fontosabbak a válságkezelésnél és még az emberéletnél is. Szerinte minden Magyarországon engedélyezett vakcina biztonságos és hatékony. Nacsa Lőrinc hozzátette: a hétvégén ismertetett kormányzati statisztikából is kiderül, nincsenek első- és másodrendű oltások Magyarországon. A képviselő a koronavírus elleni oltásra történő regisztrációra kért mindenkit, aki ezt még nem tette meg.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint már látszik a fény az alagút végén, május végére minden magyar állampolgár, aki kéri, megkaphatja az oltást. Hozzátette: keddre 480 ezer vakcinát vár Magyarország Oroszországból, néhány napra rá újabb 400 ezer adag oltás érkezhet Kínából; májusban közel 3 millió adaggal befejezik a keleti beszerzések jelenlegi fázisát. Magyarország nincs kiszolgáltatva Brüsszelnek, a vállalati érdekeknek – hangoztatta.

Kitért arra, hogy az EU legnagyobb és leggazdagabb tagországai marakodnak a vakcináért, ki vannak szolgáltatva „Brüsszel dilettáns vakcinabeszerzési és elosztási stratégiájának”. Amikor ősszel Európa országaiban még javában folyik az első oltási kampány, akkor Magyarország már időben el tud kezdeni felkészülni „az újabb esetleges kihívásokra” – közölte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!