Ne használják fel méltatlanul Slachta Margit nevét!

A KDNP egyetért a Szociális Testvérek Társasága által kiadott elhatárolódó nyilatkozattal, a Jobbik egy volt képviselője által létrehozott „Slachta Margit emlékére díj” kapcsán. Vejkey Imre frakcióvezető-helyettes közleményben adott hangot véleményének.

Slachta Margit egyik alapítója volt a Szociális Testvérek Társaságának, és egyidejűleg a rend vezetője. Slachta Margit nevét nem lehet a rend hozzájárulása nélkül politikai célokra felhasználni, mert az sérti az alapítónak úgy emlékét, mint áldott örökségét! Ugyanebbe a rendbe tartozott az örökfogadalmas boldog Salkaházi Sára is. Mindketten minden eszközzel küzdöttek az országot elárasztó nemzetiszocialista métely ellen, és kivették részüket az üldözöttek menekítéséből is. 1944. december 27-én a nyilasok Salkaházi Sárát elhurcolták és a Dunába lőtték!

A KDNP ezért Slachta Margit és nővérei örökségéhez méltatlannak tartja az ex-jobbikos képviselőnő álságos szélhámoskodását.

Vejkey Imre

a KDNP frakcióvezető-helyettese

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!