Négy kistemplomot újítanak fel Komárom-Esztergom megyében

Összességében mintegy hatvanmillió forint, úgynevezett kiegészítő támogatást nyújt a kormány négy kistemplom felújításához.

A döntést Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője jelentette be Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője társaságában – stílszerűen –  a baji Assisi Szent Ferenc templom tövében.

A baji templomban, amely külsejében már teljesen megújult, most a belső korszerűsítés is megkezdődhet. A tatai Szent Imre-templomban, köznapi nevén kapucinus templomban a világítást modernizálják. Az igencsak megviselt Tatabánya-kertvárosi Árpád-házi Szent Erzsébet templom egy nagyobb renoválás elé néz, és az agostyáni római katolikus templomra is felújítás vár.

Harrach Péter a keresztény kultúra „védelmében” azt hangsúlyozta, hogy a keresztény tradíciókat Európa nem minden pontján veszik kellően komolyan. Most úgy tűnik, hogy Közép-Európa jelentheti a reményt, amely híven megőrzi ezeket a hagyományokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!