„Nekünk az a feladatunk, hogy Közép-Európában a kereszténységet megőrizzük"

Több mint félmilliárd forinttal támogatja a kormány a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-templom belső felújítását – közölte Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke advent első vasárnapján a Rába-parti városban.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke

Magyarország harmadik legnagyobb barokk templomának felújítására 2010-ben a második Orbán-kormány 100 millió forint támogatást nyújtott, amiből akkor a szentélyt újították fel, 2016-ban pedig nemzetiségi támogatási keretből 50 millió forinttal segítették a karzat felújítását és az orgona fölötti részt díszítő Dorfmeister-freskó restaurálását – emlékeztetett.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára hangsúlyozta: jövőre lesz 270 éve annak, hogy elhelyezték a szentgotthárdi templom alapkövét, az 535 millió forintos újabb kormányzati támogatásból reményei szerint az évfordulóra megújulhat a teljes templombelső.

Soltész Miklós szavai szerint a templom felújítása azért is fontos, mert Szentgotthárdon és környékén él a szlovén nemzetiség jelentős része, a támogatással őket is segítik a hitük gyakorlásában.

„Nekünk az a feladatunk, hogy Közép-Európában a kereszténységet megőrizzük, a keresztény Európán belül pedig az a feladat, hogy a nemzetek a nehézségeiket legyőzzék és széthúzás helyett inkább egymást erősítsék" – mondta az államtitkár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!