Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

A német nemzetiségért végzett munkájáért kapott kitüntetést Latorcai Csaba

A magyarországi németek málenkij robotra hurcolásának közelgő 70. évfordulójáról is megemlékeztek ma a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Napján. Ezen alkalomból „Szerencs Város Német Nemzetiségi Közösségéért” kitüntetést adták át Latorcai Csabának, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkárának.

Az évente megrendezett eseményen a megyében működő nemzetiségi önkormányzatok mutatkoznak be a vendéglátó település és az egész régió lakosságának. Az idei találkozó központi gondolatát az adja, hogy a magyarországi németek málenkij robotra hurcolásának 70. évfordulója közeleg és a közösség szeretne méltóan megemlékezni e szomorú tragédiáról. A kitüntetés átadásakor Árvay Atilla, a szerencsi német önkormányzat elnöke méltatta azt a hozzáállást és segítséget, amelyet Latorcai Csaba  e területen a régiónak nyújtott.

A politikus az elismerés átvételekor Morus Szent Tamás gondolatát idézte: „a hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása”. Tiszta szívből kívánom, hogy ezt a lángot, amelyet önök itt a régióban féltően és vigyázva őriznek, még nagyon sok generációnak továbbadhassák! Azért kell beszélnünk nekik erről a tragédiáról, hogy soha senkivel sem ismétlődhessen meg hasonló! – mondta Latorcai Csaba.