A német nemzetiségért végzett munkájáért kapott kitüntetést Latorcai Csaba

A magyarországi németek málenkij robotra hurcolásának közelgő 70. évfordulójáról is megemlékeztek ma a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Napján. Ezen alkalomból „Szerencs Város Német Nemzetiségi Közösségéért” kitüntetést adták át Latorcai Csabának, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkárának.

Az évente megrendezett eseményen a megyében működő nemzetiségi önkormányzatok mutatkoznak be a vendéglátó település és az egész régió lakosságának. Az idei találkozó központi gondolatát az adja, hogy a magyarországi németek málenkij robotra hurcolásának 70. évfordulója közeleg és a közösség szeretne méltóan megemlékezni e szomorú tragédiáról. A kitüntetés átadásakor Árvay Atilla, a szerencsi német önkormányzat elnöke méltatta azt a hozzáállást és segítséget, amelyet Latorcai Csaba  e területen a régiónak nyújtott.

A politikus az elismerés átvételekor Morus Szent Tamás gondolatát idézte: „a hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása”. Tiszta szívből kívánom, hogy ezt a lángot, amelyet önök itt a régióban féltően és vigyázva őriznek, még nagyon sok generációnak továbbadhassák! Azért kell beszélnünk nekik erről a tragédiáról, hogy soha senkivel sem ismétlődhessen meg hasonló! – mondta Latorcai Csaba.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!