Nevelőszülőket díjaznak a Szociális Munka Napján, még két hétig lehet jelölni

Az idén először adják át a Szent Anna díjat, amellyel a hivatásukat példamutatóan, kiemelkedő szakmai színvonalon végző nevelőszülők munkáját ismerik el. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma augusztus 12-ig várja a jelöléseket. A díjat a Szociális Munka Napján, november 12-én adják át.

Fülöp Attila (KDNP) szociális ügyekért felelős államtitkár a Ridikül című műsorban (Fotó: kormany.hu)

A Szent Anna díjból évente hat adományozható, azokat a nevelőszülőket is jutalmazzák, akik fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek, vagy fogyatékossággal élő fiatal felnőttet látnak el.

A nevelőszülői hivatás 2014 óta foglalkoztatási jogviszonynak minősül, 2020. január 1-étől pedig azok a nevelőszülők, akik kisgyermekekről gondoskodnak, nevelőszülői GYED-ben részesülnek. Jelenleg a gyermekvédelemi rendszerben lévő 23 ezer gyermek közül 15 ezren élnek nevelőszülőknél, róluk mintegy 5200 nevelőszülő gondoskodik. A kormány célja, hogy a gyermekvédelmi szakellátásba kerülő gyermekek elsődlegesen nevelőszülői családokhoz kerüljenek.

A jelöléseket elektronikusan (elismeres [pont] szocat [kukac] emmi [pont] gov [pont] hu (elismeres[dot]szocat[at]emmi[dot]gov[dot]hu)), vagy postán várják (EMMI, 1054 Budapest, Akadémia u. 3.)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!