Orbán Viktor: Határozatlan időre meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást

Határozatlan időre meghosszabbították a kijárási korlátozást - jelentette be a miniszterelnök. Orbán Viktor azt is elmondta, hogy hetente felülvizsgálják a helyzetet.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) virológusokkal egyeztet a Karmelita kolostorban 2020. április 9-én. A kormányfő mellett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (bal szélen). (MTI és Miniszterelnöki Sajtóiroda fotó: Fischer Zoltán)

Határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán. A kormányfő közölte: hetente mérlegelnek és döntenek majd az esetleges további hosszabbításokról.

Arról is határozott a kormány, hogy külön jogosítványt ad a polgármestereknek, így ők hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére
a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be - tájékoztatott a miniszterelnök.

Azt is elmondta, hogy a kijárási korlátozások meghosszabbítása előtt meghallgatták a polgármestereket, kikérték a rendőrök véleményét, beszéltek járványügyi szakemberekkel és a tudósok véleményét is összegyűjtötték.

Egybehangzó volt a vélekedésük arról, hogy az eddigi korlátozások értelmesek és sikeresek voltak annyiban, hogy lelassították a járvány terjedését - közölte Orbán Viktor.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!