Orbán Viktor: Kisnyilasoktól nem fogadunk el erkölcsi kioktatást

Kisnyilasoktól nem fogadunk el erkölcsi kioktatást – mondta Orbán Viktor a Jobbik frakcióvezetőjének adott válaszában a parlamentben. A DK elnökének pedig az őszödi beszédből vett idézettel válaszolt a miniszterelnök.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke

Mint ismert, a hétfői parlamenti ülés sem múlt el botrányos jelenetek nélkül, a prímet kétségkívül Hadházy Ákos obszcén feliratú táblája jelentette.

Az ellenzéki padsorokból érkező hangzavarban válaszolt a felvetésekre a miniszterelnök a Parlamentben. A Jobbiknak azt mondta, tőlük nem fogad el erkölcsi kioktatást.

– Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, szeretném világossá tenni, hogy kereszténységből és erkölcsi kioktatásból bár jó tanácsokra mindig szükségünk van, kisnyilasoktól ilyet nem fogadunk el.

Orbán Viktor a vita során a DK-nak Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéből idézett.

– Most idézem a DK elnökét. Nyilvánvalóan, hivatalban lévő miniszterelnökként, nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Második idézet, majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este. Nem tudunk önöktől morális kioktatást elfogadni – idézte Gyurcsány Ferenc elhíresült szavait a kormányfő.

A miniszterelnök a szíriai konfliktusról azt mondta, annak kapcsán nemzeti érdekeket kell megfontolni, hiszen Törökország és az Európai Unió között 96 ezer migráns tartózkodik, akik Magyarország fel indulhatnak.