Orbán Viktor a Magyar Görögkatolikus Egyház vezetőitől átvette a betlehemi békelángot

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délután a Karmelita kolostorban vendégül látta a Magyar Görögkatolikus Egyházmegyék vezetőit – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök (jobbra), Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (jobbról a második) és Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, görögkatolikus püspök (középen) a Karmelita kolostorban 2020. december 18-án. Orbán Viktor kormányfő ezen a napon délután a Karmelita kolostorban vendégül látta a Magyar Görögkatolikus Egyházmegyék vezetőit, akik átadták a betlehemi békelángot hordozó lámpást (Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán)

Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, görögkatolikus püspök, Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke, Szocska A. Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke és Seszták István főhelynök átadták a miniszterelnöknek a betlehemi békelángot hordozó lámpást, majd egy dicsőítő énekkel alapozták meg az ezt követő ádventi beszélgetés hangulatát – mondta a sajtófőnök.

Betlehemi békelángA Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (jobbra) és Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, görögkatolikus püspök találkozójukon a Karmelita kolostorban 2020. december 18-án (Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán)

Betlehemi láng

A találkozón, melyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke is, áttekintették a Magyar Görögkatolikus Egyház és a kormányzat együttműködési lehetőségeit – tájékoztatott Havasi Bertalan.

Betlehemi láng

Hozzátette: a vendégek Fodor Gergely kormánybiztos, a Várkapitányság vezetőjének kíséretében megtekintették a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostor épületét.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!